Izplačilo regresa v letu 2021

počitnice_regres

Kakšen je letošnji minimalni znesek regresa v letu 2021? Kakšen je najvišji znesek regresa v letu 2021, da je neobdavčen? Do kdaj je potrebno izplačati regres za leto 2021? Ali ste upravičeni do celotnega izplačila regresa, če ste bili napoteni na čakanje?

 

Na vsa pomembna vprašanja v zvezi z regresom dajemo kratke odgovore.

 

Letošnji najnižji znesek regresa je 1.024,24 €, toliko kot znaša minimalna plača v letu 2021 (Uradni list RS št. 13/10, 92/15 in 83/18). Kljub temu svetujemo, da delodajalec preveri, če jih h drugačnemu znesku zavezuje kolektivna pogodba.

 

Regres v višini 100 % zadnje bruto povprečne plače v RS je neobdavčen. Kar pomeni, da do te višine ni treba obračunavati prispevkov in dohodnine. Najvišji znesek regresa, ki je še neobdavčen trenutno znaša  2.009,50 € (v trenutku objave).

 

Regres mora biti izplačan najkasneje do 1. julija tekočega leta. Možno je tudi, da delodajalec izplača regres po delih, tekom prve polovice leta, vendar mora biti celoten znesek regresa izplačan do 1. julija tekočega leta.

 

Izplačilo lahko delodajalec zamakne najkasneje do 1. novembra tekočega leta, v kolikor so izpolnjeni pogoji za to (nelikvidnost).

 

V kolikor delodajalec zaposli osebo po 1. juliju, ni enoznačne razlage. Delodajalec lahko izplača regres ob začetku delovnega razmerja ali do prekinitve delovnega razmerja ali najkasneje do 31.12. tekočega leta.

 

Ne glede na to, da je bil delavec v letu 2021 napoten na čakanje ostaja v delovnem razmerju in tako ostaja njegova pravica do dopusta in regresa neokrnjena. Enako velja za osebe, ki so na porodniškem dopustu ali na bolniškem staležu.

Prijava na e-obveščanje

Pridobite sprotne koristne informacije iz področja računovodstva, davkov in pravnega svetovanja.

Objavite te novice!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Več novic

počitnice_regres

Izplačilo regresa v letu 2021

Kakšen je letošnji minimalni znesek regresa v letu 2021? Kakšen je najvišji znesek regresa v letu 2021, da je neobdavčen? Do kdaj je potrebno izplačati

Si želite vaše podjetje spraviti na naslednji nivo?

Poglejte si naše storitve in nas kontaktirajte!

Call Now Button Scroll to Top